Субота, 20.04.2024, 06:49 | RSS | Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Молодіжна координаційна рада
 Маріуполя
  
       
Головна
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини Маріуполя [151]
Новини громадянського суспільства [44]
Відділ у справах сім'ї та молоді [38]
Молодіжна координаційна рада Маріуполя [46]
Молодіжний виконком Маріуполя [2]
Маріупольський палац культури "Молодіжний" [40]
Святкові заходи в Маріуполі [10]
Конкурси, змагання, фестивалі, гранти [52]
Сімейна політика [6]
Оздоровлення [2]
Звіти, доповіді [1]
Засідання та прес-конференції [1]
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Серпень » 12 » 12 серпня - Міжнародний день молоді! Вітаємо!
16:04
12 серпня - Міжнародний день молоді! Вітаємо!

Цьогоріч Міжнародний день молоді розпочинає Міжнародний рік молоді, що пройде під девізом: «Діалог та взаєморозуміння».  (Серпень 2010 - 2011)
У грудні 2009 року Генеральна Асамблея ООН, підкреслюючи значення, яке міжнародне співтовариство надає включенню проблем молодого покоління до порядку денного на глобальному, регіональному та національному рівні, прийняла резолюцію 64/134, проголосивши проведення Міжнародного року молоді.

Ця ініціатива, що проходить під гаслом «Діалог і порозуміння», має на меті просування ідеалів миру, поваги до прав людини і солідарності між людьми різних поколінь, культур, релігій і цивілізацій. Світ стикається, часто водночас, з багатьма кризовими явищами, включаючи проблеми в сфері фінансів, безпеки, навколишнього середовища та іншими викликами соціально-економічного характеру, що перешкоджають досягненню міжнародно визнаних цілей розвитку. Інвестувати в молодь і залучати її - в цьому ключ до вирішення таких проблем на стійкій основі.

За класифікацією ООН до молоді відносяться ті, чий вік становить від 15 до 24 років. Сьогодні - це 1,2 мільярда чоловік, тобто 18 відсотків світового населення. 87 відсотків з них проживають у країнах, що розвиваються і потерпають від обмеженого доступу до ресурсів, послуг охорони здоров'я, освіти, професійної підготовки, працевлаштування, а також з обмеженими економічним можливостям.

Держави - члени ООН визнають, що молоде покоління у всіх країнах є головним людським ресурсом для розвитку, позитивних соціальних змін і технологічних інновацій. Ідеали, енергійність і широта поглядів молоді відіграють центральну роль в процесі поступального розвитку їх громад.
Молоді люди не просто користуються результатами змін, але й беруть активну участь в них. Демонструючи відданість, ентузіазм і винахідливість, вони вносять свій внесок в процес розвитку, вирішуючи найбільш гострі проблеми, які постають перед суспільством.
Зусилля молоді сприяють викоріненню злиднів і голоду в громадах, боротьбі з ВІЛ/СНІДом за допомогою навчання однолітків, а також пропаганді захисту навколишнього середовища. Крім того, молоді люди виступають новаторами, заохочуючи діалог, розуміння і повага між людьми різних культур та релігій.
Часто молоде покоління стає лідером, пропагуючи «зелений» і здоровий спосіб життя, оберігаючи навколишнє середовище, пропонуючи оригінальне використання нових технологій, наприклад, мобільних пристроїв і соціальних мереж Інтернету, а також наводячи мости, що сприяють розвитку інклюзивного суспільства. Ми повинні визнавати і заохочувати внесок молоді у місцевий, національний, регіональний і світовий розвиток.
Генеральний секретар ООН зазначив: «Починаючи Міжнародний рік, нам слід визнати і вітати те, що може зробити молодь для створення більш безпечного і більш справедливого світу. Давайте активізуємо наші зусилля з залучення молоді в процеси розробки стратегій, програм, прийняття рішень в ім'я нашого спільного майбутнього».

Джерело: Інформаційний відділ Представництва ООН в Україні

Категорія: Новини громадянського суспільства | Переглядів: 671 | Додав: dipcorpus-mdgu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Підпишіться на ресурсний дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ"! Адреса Вашої електронної пошти: Перейти у цю групу
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz