П`ятниця, 29.03.2024, 15:44 | RSS | Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Молодіжна координаційна рада
 Маріуполя
  
       
Головна
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини Маріуполя [151]
Новини громадянського суспільства [44]
Відділ у справах сім'ї та молоді [38]
Молодіжна координаційна рада Маріуполя [46]
Молодіжний виконком Маріуполя [2]
Маріупольський палац культури "Молодіжний" [40]
Святкові заходи в Маріуполі [10]
Конкурси, змагання, фестивалі, гранти [52]
Сімейна політика [6]
Оздоровлення [2]
Звіти, доповіді [1]
Засідання та прес-конференції [1]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Травень » 10 » Нове Положення про Молодіжну координаційну раду Маріуполя!
11:42
Нове Положення про Молодіжну координаційну раду Маріуполя!
 Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 17.04.02 №153 «Про створення Молодіжної координаційної ради та затвердження її Положення»
З метою подальшого вдосконалення роботи з молоддю, на виконання Законів України «Про сприяння соціальному становленню і розвитку молоді в Україні», «Про соціальну роботу з дітьми і молоддю», Указу президента України від 23.06.2001 № 467/2001 «Про додаткові заходи щодо удосконалення соціальної роботи з дітьми, молоддю і родинами» і керуючись ст. 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради
ВИРІШИВ:

1. Затвердити Положення про Молодіжну координаційну раду у новій редакції (додається).
2. Структурним підрозділам міської ради сприяти роботі Молодіжної координаційної ради.
3. Затвердити головою Молодіжної координаційної ради заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ломакіну Т.А. та відповідальним секретарем Молодіжної координаційної ради начальника відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Голубкова С.П.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Митрофанова Г.В.

Міський голова
Ю.Ю.Хотлубей

ПОЛОЖЕННЯ
про Молодіжну координаційну раду м. Маріуполя

1. Загальні положення
1.1. Молодіжна координаційна рада (далі - Рада) утворюється при виконавчому комітеті міської ради і виконує консультативно-дорадчі функції, поєднує на добровільних засадах лідерів молодіжних організацій та міста.
1.2. Рада створюється з метою задоволення і захисту соціальних, економічних, творчих, національно-культурних і наукових інтересів молоді.
1.3. Рада у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, іншими законодавчими актами, рішеннями Маріупольської міської ради та її виконавчого комітету та розпорядженнями міського голови, а також цим Положенням.
1.4. Рада у своїй роботі взаємодіє з постійною депутатською комісією з питань молодіжної політики, справам сім’ї, культури і спорту, молодіжним виконкомом.
1.5. До участі в роботі Ради залучаються представники органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, навчальних закладів міста.
1.6. Організаційне, матеріально-технічне та фінансове забезпечення діяльності Ради здійснюється відділом у справах сім’ї і молоді міської ради.

2. Основні завдання і напрямки діяльності Ради
2.1. Представлення і захист інтересів молоді у взаєминах з місцевими органами влади шляхом надання пропозицій щодо вирішення питань правового і соціально-економічного захисту молоді, молодих спеціалістів та молодих працівників.
2.2. Участь у підготовці та реалізації заходів, спрямованих на розв’язання соціально-економічних, правових, культурних та інших проблем молоді міста.
2.3. Сприяння роботі органів влади, громадських організацій у підготовці та реалізації заходів державної та місцевої молодіжної політики в питаннях, що знаходяться у компетенції місцевого самоврядування.
2.4. Привертання уваги громадськості до вирішення проблем молоді, молодих сімей, організація взаємодії та співробітництва із засобами масової інформації міста.
2.5. Організація молодіжного обміну у наукових, навчальних і виробничих цілях.

3. Права Ради
Рада для виконання покладених на неї завдань має право:
3.1. Одержувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій міста необхідні матеріали та інформацію.
3.2. Утворювати в разі потреби тимчасові комісії, групи, залучати в установленому порядку до роботи в них посадових осіб органів виконавчої влади, працівників підприємств, установ і організацій, представників громадських об’єднань (за їх згодою).
3.3. Проводити наукові конференції, семінари, наради, творчі фестивалі та інші заходи, які направлені на вирішення питань, що стосуються молоді.


4. Обов’язки та відповідальність Ради
4.1. Члени Ради повинні розповсюджувати рішення або інформацію, яка надається на засіданнях Ради, серед членів організацій чи об’єднань, представниками яких вони є.
4.2. У випадку, коли члену Ради її рішенням надається доручення, він повинен звітувати на черговому засіданні про хід його виконання.
4.3. У разі висловлення недовіри до організації - члена Ради з боку 2/3 організацій -членів Ради, членство цієї організації в Раді припиняється.


5. Організаційна структура Ради
5.1. Рада утворюється у складі голови, відповідального секретаря та членів Ради.
5.2. Склад Ради формується наступним чином: по одному представнику від молодіжних організацій та об’єднань підприємств, установ, вищих, середньо-технічних, навчальних закладів, Координаційної ради старшокласників міста та громадських організацій. На засіданнях Ради представляти організацію з правом голосу може голова організації або один з чотирьох уповноважених ним осіб, список яких надається відповідальному секретарю Ради до 10 січня кожного календарного року.
5.3. Уповноважені представники організацій та установ можуть стати членами Ради за умови подання анкети-заявки. Остаточне рішення щодо складу ради приймає виконком міської ради за поданням відділу у справах сім’ї та молоді міської ради.
5.4. Головує на засіданнях голова Ради - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, а в разі його відсутності - відповідальний секретар Ради. Голова та відповідальний секретар Ради затверджуються виконкомом міської ради.
5.5. Засідання Ради проводиться не рідше 1-го разу на місяць, за 10 днів до проведення чергового засідання виконавчого комітету міської ради.
5.6. Засідання Ради є правомочним при наявності більше, ніж 50% від загальної кількості членів Ради.
5.7. Рішення Ради приймаються простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Ради.
5.8. У разі відсутності 2 рази поспіль представника організації або об’єднання на засіданні Ради, він автоматично виводиться зі складу Раду.
5.9. Рішення Ради оформлюється протоколом, який підписує відповідальний секретар та затверджує голова Ради. Окрема думка членів Ради, які проголосували проти прийнятого рішення, викладається в письмовій формі і додається до рішення Ради.
5.10. Рішення Ради мають рекомендаційний характер, у разі потреби надсилаються структурним підрозділам міської ради, підприємствам та установам усіх форм власності та можуть враховуватися при розробці проектів рішень міської ради, її виконавчого комітету або розпоряджень міського голови.

Керуючий справами виконкому
П.М.Дзюба
Категорія: Молодіжна координаційна рада Маріуполя | Переглядів: 621 | Додав: dipcorpus-mdgu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Підпишіться на ресурсний дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ"! Адреса Вашої електронної пошти: Перейти у цю групу
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz